En rolig sak som hände 2005 var att Emma och jag blev intervjuade av tidningen under en gokarttävling i Umeå, tyvärr finns reportaget inte kvar på VK:s hemsida men här kan ni se fotografen Anna-Karin Drugges bilder:
 
 
 
I sommar har jag arbetat på gokartbanan, och nu idag så fick vi ha en avslutning med de som arbetat! Vi körde Grand Prix, dvs. ett hyrkartrace med två tidskval och en final, och så grillade vi hamburgare och hade ett kort möte om årets arbetssäsong. 

Lite kort om körningen så gick det väl helt okej för mig. Det hade regnat under natten och banan var därför lite fuktig. I kvalet fick jag andra tid och därför fick jag starta på andra plats i finalen. Dock startade vi med 4 kartar i bredd, så om jag hade startat 4 istället hade det inte varit någon större skillnad. Karten jag körde i finalen hade väldigt dålig styrning, så jag fick inte något bra flyt i min körning. Karten driftade ut i nästan alla kurvor om jag inte höll ett väldigt lågt tempo; ett mycket lägre tempo än jag hade körningen innan. Det gick därför inte så bra i finalen, och jag slutade som 5a. Men hursomhelst så var det en väldigt trevlig avslutning och jag ser framemot att arbeta nästa år också!
 
År 2005 var det år då Karlsson Karting började köra på riktigt. Jag som skulle fylla 7 år det året gick gokartskolan och jag fick min första kart. Jag tyckte att det var väldigt spännande att själv få börja köra då jag tittat på då Emma kört hela det första året. Jag var nog den minsta föraren, men körglädjen var det inget fel på! 
 
 
Emma som var 11 år fortsatte köra Micro, men med ett annat chassi, och vi började tävla mycker mer. Både Emma och jag körde 12 tävlingar det året och Emma placerade sig på plats 16 av 28 i Norrlandscupen. Eftersom att vi körde fler än 3 tävlingar fick Emma ta bort sin debutant-rand och vi båda fick en pokal från Kjell Johanssons Stipendium för att vi var årets nykomlingar.
Kartingsäsongen 2005 köpte vi även en husbil. Den var väldigt liten, men det funkade bra då.