År 2007 när Emma skulle börja köra Mini hade hon vuxit ur sitt gamla chassi och vi passade då på att köpa nya kartar. Eftersom att jag inte skulle börja köra Micro förrän året därpå fick min kart stå och vänta på mig och med dessa grejer var vi redo för både 2007 och 2008!
 
 
 
År 2006 fortsatte vi båda att tävla i samma klasser och vi körde med samma grejer, så på den fronten var det inte så stor skillnad från året innan. Men vi började få mer och mer rutin både när det gällde att köra och själva tävlingsmomentet och så testade Emma att köra Mini på klubbtävlingen, och hon blev då 4:a! Det kändes bra att Emma fick sluta säsongen så eftersom att hon skulle gå upp till Mini året efter. 
Totalt körde jag och Emma 7 tävlingar var om man räknar med Klubbmästerskapet. I Norrlandscupen hamnade Emma på plats 22 av 39 och i DM blev hon 15:e.
 
Inför kartingsäsongen 2006 bestämde vi oss för att köpa en ny husbil då våran gamla Merceders var ganska liten och det blev rätt trångt med 4 personer i den, speciellt efter att det blev en till förare i familjen som skulle rymma alla gokartsaker. Innan tävlingen i Haparanda tog mamma och pappa därför en rejäl omväg förbi Stockholm för att köpa en Ford Elnagh. Denna husbil trivs vi väldigt bra med, och än idag så är det den husbilen vi kör när vi ska på tävlingar!